"Ο σεφ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ μαγειρεύει λαζάνι χονδρό Μωραΐτικα"
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό κατσικάκι μπούτι ξεκοκαλισμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια λευκά
1 πιπεριά Φλωρίνης
3 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 ποτήρι κρασί ημίγλυκο
2 ντομάτες τριμμένες
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο Λαζάνι χονδρό Μωραΐτικα
Μυζήθρα ή γραβιέρα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κατσικάκι σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κατσίκι μέχρι να ροδίσει,
ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά Φλωρίνης, την δάφνη, την κανέλα και την πάπρικα, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, ρίχνουμε νερό μέχρι να το καλύψουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ κοιτάμε αν το φαγητό χρειάζεται και αλλά υγρά λίγο προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι.
10 λεπτά πριν το τέλος βράζουμε το χονδρό Λαζάνι από τα Μωραΐτικα.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο κατσικάκι μας που έχει γίνει.
Σερβίρουμε με μυζήθρα και τριμμένο πιπέρι.