Κυρίαρχη συσκευασία 500gr.
Είναι προϊόντα που φτιάχνονται με αγνά, φρέσκα υλικά από ντόπιους παραγωγούς. Χρησιμοποιούμε φρέσκα αυγά και φρέσκο κατσικίσιο γάλα*. Τα ζυμαρικά μας παράγονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με βάση το πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2018.
Λαζάνι χαρουπιού - Νέο Προϊόν
Χυλοπίτα (χονδρή)
Χυλοπίτα εξαιρετική - Χυλοπίτα (μέτρια) 500gr
Κριθαράκι
Λαζάνι (χονδρό – μέτριο) 500gr
Ταλιατέλες
Χυλοπίτα Μετσοβίτικη
Τραχανάς σταρένιος χειροποίητος 500gr
Τραχανάς ξινός 500gr
Τραχανάς γλυκός με αλεύρι
Τριβελάκι
Μακαρούνες 500gr
Λαζάνι Λαχανόκηπος 500gr
Παπαρδέλλα εξαιρετική
Χυλοπίτα Βυζαντινή
Ταλιατέλα μελάνι σουπιάς
Ρεγγινέττες με αυγά και γάλα
Κουσκουσάκι
Κοράλι με αυγά και γάλα
Παπαρδέλες τριλογία γεύσεων
Τριλογία - Χυλοπίτα μέτρια - Τραχανάς σταρένιος χειροποίητος - Τραχανάς ξινός
Μακαρούνες τριλογία γεύσεων
-
Λαζάνι χαρουπιού - Νέο Προϊόν
Σύνθεση: Σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι 80%, χαρουπάλευρο 20%, νερό
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 368 kcal
Ενέργεια: 1564 kj
Λιπαρά: 0.52 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.2 gr
Υδατάνθρακες: 73.3 gr
Ολικά σάκχαρα: 0.55 gr
Πρωτεΐνες: 17.6 gr
Αλάτι: 0.24 gr -
Χυλοπίτα (χονδρή)
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Χυλοπίτα εξαιρετική - Χυλοπίτα (μέτρια) 500gr
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr
Βραστό με Χυλοπίτα (μέτρια) Μωραΐτικα
Υλικά 6-8 άτομα
500gr Χυλοπίτα εξαιρετική - Χυλοπίτα (μέτρια) Μωραΐτικα
1 +1/2 κιλό χεράκι γίδα (κομμένο σε μερίδες)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ ποτήρι κρασί λευκό
Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και τη γίδα αφού την έχουμε πλύνει. Βάζουμε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία και σιγά σιγά που θα βράζει την ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Μεταφέρουμε τα κομμάτια κρέας εκτός νερού και βάζουμε στην άκρη την κατσαρόλα με τον ζωμό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε. Μετά από λίγο μεταφέρουμε και το κρέας μας στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά να πάρουν χρώμα όλα τα κομμάτια.
Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε κυβάκια αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε την κανέλα και και ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και από το νερό του βρασμού τόσο ώστε να είναι λίγο παραπάνω από το κρέας μας.
Τώρα χαμηλώνουμε το μάτι στο 2 και αργότερα στο 1 και αφήστε να σιγοβράζει για 2 ώρες, το κρέας πρέπει να είναι μαλακό όταν το δαγκώνουμε, και φυσικά να ξεκολλάει μόνο του από το κόκκαλο. Όταν θα έχει μαλακώσει το κρέας μας, τότε αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό και θα ρίξουμε τις χυλοπίτες ανεβάζοντας και την θερμοκρασία συνεχίζοντας τον βρασμό για 10 λεπτά(χρόνος βρασμού για τις χυλοπίτες).
Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσουν οι χυλοπίτες προσθέστε το φρέσκο βούτυρο και όταν βράσουν σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή φέτα και απολαμβάνουμε ένα τέλειο "μαμαδίστικο" φαγητό. -
Κριθαράκι
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr
Κριθαράκι με κοκκινιστό Κατσικάκι φούρνου
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. Κριθαράκι Μωραιτικα
1200 γρ. περίπου κατσικάκι σπάλα
6 ώριμες ντομάτες
160 γρ. βούτυρο
1 κούπα μυζήθρα τριμμένη
6 κούπες τσαγιού νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινάτε πλένοντας καλά το κρέας και το αλατοπιπερώνετε , καθαρίζετε τις ντομάτες και τις λιώνετε στο μπλέντερ.
Βάζετε το κρέας στο ταψί, προσθέτετε το βούτυρο τον πολτό της ντομάτας, και το νερό ζεστό , λίγο αλατοπίπερο τοποθετείστε στο προ θερμασμένο φούρνο και αφήνετε να σιγοψηθεί για 1 ½ ώρα σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς κελσίου).
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε μέσα τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε και το κριθαράκι και το σοτάρετε μέχρι να απορροφήσει όλο το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτετε 2 νεροπότηρα ζεστό νερό.
Αφήνετε το κριθαράκι να πάρει βράση, μετριάζετε τη φωτιά και ανακατεύετε πού και πού.
Αλατίζετε ελαφρά, ρίχνετε μπόλικο πιπέρι και την μυζήθρα ψιλοκομμένη, ούτως ώστε να διαλυθεί εντελώς κατά το μαγείρεμα. Μαγειρεύετε περίπου για 10 λεπτά και μέχρι το κριθαράκι να αρχίσει να φουσκώνει και να απορροφά το νερό.
Το σερβίρετε ζεστό συνοδεύοντας με το κοκκινιστό κατσικάκι φούρνου πουδράρετε με τριμμένη μυζήθρα .
-
Λαζάνι (χονδρό – μέτριο) 500gr
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου . Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα αυγά και γάλα κατσικίσιο.
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 1.5 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Ταλιατέλες
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Χυλοπίτα Μετσοβίτικη
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Τραχανάς σταρένιος χειροποίητος 500gr
Θρυλικό ζυμαρικό καθώς παράγετε με τον ίδιο τρόπο χιλιάδες χρόνια πριν ;eως και σήμερα. Κατά την αρχαιότητα ήταν το γρήγορο φαγητό των αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς μπορούσαν το μεσημέρι με την ανάμιξη με λίγο νερό να έχουν ένα πλούσιο γεύμα. Η παρασκευή του είναι η πιο δύσκολη από όλα τα ζυμαρικά καθώς δεν μπορεί να παραχθεί από μηχανικά μέσα σε κανένα στάδιο παραγωγής του εξού και το χειροποίητος.
Σύνθεση: πλιγούρι από σκληρό στάρι, φρέσκο κατσικίσιο γάλα, αλάτι
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 269 kcal
Λιπαρά: 2 gr
Υδατάνθρακες: 51 gr
Πρωτεΐνες: 11 gr
Αλάτι: 0.27 gr
Τραχανάς Μωραΐτικα με κρεμμύδι και τυρί φέτα
Υλικά για 6 άτομα
500gr τραχανάς γλυκός ή ξινός Μωραΐτικα
7 κούπες νερό
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα δυο
10 ml ελαιόλαδο
100 γρ τυρί φέτα (ντοματίνια –φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το αλάτι και μόλις βράζει ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μη μας κολλήσει.
Παράλληλα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρομε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρυσαφή χρώμα.
Λίγο πριν κατεβάζουμε από τη φωτιά τον τραγανά ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό γεμίζοντας τα ψημένα κρεμμύδια και γαρνίρουμε με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη προαιρετικά τον συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα και κρουτόν μέσα στον τραχανά. -
Τραχανάς ξινός 500gr
«ΟΣΚΑΡ» ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΞΙΝΟ «ΜΩΡΑΙΤΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ITQI ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ . Για δεύτερη χρονιά ένα από τα προϊόντα μας Ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΞΙΝΟΣ βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του ανωτέρω οργανισμού η οποία αποτελείτε από ΣΕΦ από όλο τον κόσμο που όλοι κατέχουν σκούφο MICHELEN . Η διάκριση αυτή, ενός καθαρά γνήσιου παραδοσιακού ζυμαρικού, που παρασκευάζετε με τον ίδιο τρόπο εδώ και αιώνες μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση αφενός για την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος αλλά και για την αποδοχή του στην παγκόσμια κουλτούρα γεύσεων. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας . Το αλεύρι ζυμώνετε με φρέσκα αυγά και ξινό γάλα καθώς και στραγγιστό αιγοπρόβειο γιαούρτι. Παραμένει στο ζυμωτήριο μέχρι η οξύτητα του να είναι στα επιθυμητά επίπεδα. Κατόπιν γίνετε η παραγωγή και η ξήρανσή του δίνοντάς μας ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: αλεύρι και σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα αυγά και γάλα, κατσικίσιο αιγοπρόβειο γιαούρτι.
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 294 kcal
Λιπαρά: 17 gr
Υδατάνθρακες: 51 gr
Πρωτεΐνες: 11 gr
Αλάτι: 0.025 gr
Τραχανάς Μωραΐτικα με κρεμμύδι και τυρί φέτα
Υλικά για 6 άτομα
500gr τραχανάς γλυκός ή ξινός Μωραΐτικα
7 κούπες νερό
2 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα δυο
10 ml ελαιόλαδο
100 γρ τυρί φέτα (ντοματίνια –φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το αλάτι και μόλις βράζει ρίχνουμε τον τραχανά και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μη μας κολλήσει.
Παράλληλα σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρομε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και πάρουν χρυσαφή χρώμα.
Λίγο πριν κατεβάζουμε από τη φωτιά τον τραγανά ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό γεμίζοντας τα ψημένα κρεμμύδια και γαρνίρουμε με ντομάτα και φρέσκια ρίγανη προαιρετικά τον συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα και κρουτόν μέσα στον τραχανά. -
Τραχανάς γλυκός με αλεύρι
-
Τριβελάκι
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Μακαρούνες 500gr
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα αυγά και γάλα κατσικίσιο.
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 1.5 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Λαζάνι Λαχανόκηπος 500gr
Μοναδικό προϊόν φτιαγμένο με σπανάκι, ντομάτα και αγκινάρα. Ιδανικό για χορτοφάγους.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, αγγινάρα πολτοποιημένη, σπανακι και τομάτα αφυδατωμένα.
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 368 kcal
Ενέργεια: 1565 kj
Λιπαρά: 0.3 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.06 gr
Υδατάνθρακες: 80.3gr
Ολικά σάκχαρα: 0.6 gr
Πρωτεΐνες: 11 gr
Αλάτι: 0.00gr -
Παπαρδέλλα εξαιρετική
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Χυλοπίτα Βυζαντινή
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Ταλιατέλα μελάνι σουπιάς
-
Ρεγγινέττες με αυγά και γάλα
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Κουσκουσάκι
-
Κοράλι με αυγά και γάλα
Χαρακτηριστικό παραδοσιακό ζυμαρικό της Πελοποννήσου. Παρασκευάζετε με την παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρθηκε σε εμάς από τους γονείς και τους παππούδες μας. Το σιμιγδάλι αναμιγνύετε με τα φρέσκα αυγά και το κατσικίσιο φρέσκο γάλα που προέρχεται από τοπικές στάνες μας δίνουν ένα πλούσιο σε ενέργεια θρεπτικά συστατικά και γευστικότατο ζυμαρικό.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, φρέσκο γάλα και αυγά
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 379 kcal
Ενέργεια: 1608 kj
Λιπαρά: 4 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.6 gr
Υδατάνθρακες: 77 gr
Ολικά σάκχαρα: 1.4 gr
Πρωτεΐνες: 13.4 gr
Αλάτι: 0.07gr -
Παπαρδέλες τριλογία γεύσεων
Τα ζυμαρικά αυτά είναι κατάλληλα για vegan διατροφή και για όσους νηστεύουν.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, κουρκουμάς, σπανάκι, παντζάρι, νερό.
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 380 kcal
Ενέργεια: 1614 kj
Λιπαρά: 0.3 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.1 gr
Υδατάνθρακες: 82.4 gr
Ολικά σάκχαρα: 2.0 gr
Πρωτεΐνες: 11.9 gr
Αλάτι: 0.02gr
Παπαρδέλες τριλογία γεύσεων Μωραΐτικα με σύγκλινο Μάνης
Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. Παπαρδέλες τριλογία γεύσεων Μωραΐτικα
120 γρ. σύγκλινο Μάνης , κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά ,σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
40 ml ελαιόλαδο
60 γρ. τυρί κρέμα
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σύγκλινο Μάνης , και σοτάρουμε για 3λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Παπαρδέλες τριλογία γεύσεων Μωραΐτικα. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία (8 λεπτά).
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο, την πάπρικα, και τη ρίγανη και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε περίπου 80 ml από το νερό της κατσαρόλας που βράζουν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στο σκεύος με το σύγκλινο Μάνης , προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης. -
Τριλογία - Χυλοπίτα μέτρια - Τραχανάς σταρένιος χειροποίητος - Τραχανάς ξινός
-
Μακαρούνες τριλογία γεύσεων
Τα ζυμαρικά αυτά είναι κατάλληλα για vegan διατροφή και για όσους νηστεύουν.
Σύνθεση: σιμιγδάλι από σκληρό στάρι, κουρκουμάς, σπανάκι, παντζάρι, νερό.
Aνά 100 gr
Ενέργεια: 380 kcal
Ενέργεια: 1614 kj
Λιπαρά: 0.3 gr
Κορεσμένα λιπαρά: 0.1 gr
Υδατάνθρακες: 82.4 gr
Ολικά σάκχαρα: 2.0 gr
Πρωτεΐνες: 11.9 gr
Αλάτι: 0.02gr